Halloncheesecake med kolasås

Halloncheesecake med kolasås. Tårtan blir överdådig med både hallon och kolasås, men inget hindrar att man serverar den med enbart ett tunt lager söt hallonsylt över ytan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,5 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 150 g smör

Fyllning

  • 3 ägg
  • 200 g philadelphia
  • 1,5 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl florsocker
  • 0,75 dl hallonsylt

Ovanpå

  • 0,5 dl hallonsylt
  • 200 g hallon

Kolasås

  • 50 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk sirap
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°.

  2. Blanda havregryn, mjöl och socker. Smält smöret och blanda eller mixa ner det till en smulig röra.

  3. Tryck ut smulorna tunt i en 24 cm form med löstagbar kant och ställ den i kylskåpet en stund.

  4. Grädda pajskalet 10 min i nedre delen av ugnen.

  5. Blanda ingredienserna till fyllningen, häll den i pajskalet och grädda cheesecaken ca 25 minuter.

  6. Ta ut och låt den kallna helt, gärna till nästa dag. Bred då hallonsylt över ytan och lägg på ett lager färska hallon.

  7. Koka ingredienserna till kolasåsen ca 5 minuter och ringla den varm över hallonen inför serveringen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!