1. Rör ner 1 g stött saffran eller 30 g flytande kronsaffran i degvätskan till 1 sats grunddeg.
2. Färskostfyllning: Rör ihop färskost, smör och socker med elvisp till en slät fyllning.
3. Hallonfyllning: Rör ihop hallon, socker och majsstärkelse.
4. Dela upp degen i två delar. Kavla ut en del till en 20×50 cm stor platta. Bred hälften av färskostblandningen över degen och bred därefter över hälften av hallonfyllningen. Rulla ihop till en rulle och skär i 20 bitar. Gör på samma sätt med den andra deghalvan.
5. Lägg bitarna i bullformar och låt dem jäsa under bakduk 30 min. Sätt ugnen på 250°.
6. Pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker och pistaschnötter. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk.
Hallonbulle med saffran och färskost
För 40 st
Ingredienser
1 | sats grunddeg, (Se saffransdeg) |
Färskostfyllning
200 g | färskost, t ex philadelphiaost |
100 g | smör, rumstempererat |
1 dl | strösocker |
Hallonfyllning:
200 g | hallon |
2 msk | strösocker |
1 msk | maizena majsstärkelse |
Pensling:
1 | ägg |
2 msk | pärlsocker |
0,5 dl | pistaschnötter, hackade |