Hallonbullar med vit choklad

Kardemummabullar med hallon och vit choklad – godaste receptet på bullar. De här hallonbullarna är både saftiga och lyxiga.
Tove Nilsson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk kardemumma - stött
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör - rumsvarmt
  • 12 dl vetemjöl - (720 g)

Fyllning

  • 250 g hallon - färska
  • 100 g choklad - vit
  • 150 g smör - rumsvarmt
  • 1 dl strösocker

Pensling

  • 1 ägg

Garnering

  • 2 msk florsocker

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37°. Blanda mjölk och jäst i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen ca 10 min i degblandare eller 15 min för hand. Låt degen jäsa övertäckt ca 45 min.

  2. Fyllning: Mosa hallonen. Grovriv chokladen.

  3. Ta upp och knåda degen på mjölad arbetsbänk. Kavla ut till en stor platta, ca 35 x 55 cm. Bred på smör. Strö över hallon, choklad och socker. Vik ihop degen och skär i ca 20 remsor. Snurra ihop remsorna till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.

  4. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt bullarna svalna på galler. Pudra över florsocker vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!