44444

Kardemummabullar med hallon och vit choklad – godaste receptet på bullar. De här hallonbullarna är både saftiga och lyxiga.

För 20 stora bullar:

Ingredienser

5 dl mjölk
50 g jäst
0,5 tsk salt
1 dl strösocker
1 tsk kardemumma, stött
1 tsk vaniljsocker
150 g smör, rumsvarmt
12 dl vetemjöl, (720 g)

Fyllning:

250 g hallon, färska
100 g choklad, vit
150 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker

Pensling:

1 ägg

Garnering:

2 msk florsocker

50 minuter + 75 minuter jäsning + 12 minuter i ugn

Kardemummabullar med hallon och vit choklad – gör så här:

  1. Värm mjölken till 37°. Blanda mjölk och jäst i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen ca 10 min i degblandare eller 15 min för hand. Låt degen jäsa övertäckt ca 45 min.
  2. Fyllning: Mosa hallonen. Grovriv chokladen.
  3. Ta upp och knåda degen på mjölad arbetsbänk. Kavla ut till en stor platta, ca 35 x 55 cm. Bred på smör. Strö över hallon, choklad och socker. Vik ihop degen och skär i ca 20 remsor. Snurra ihop remsorna till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  4. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt bullarna svalna på galler. Pudra över florsocker vid servering.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar, Picknick