Hallonbruschetta med champagnesabayonne och mascarponesorbet

Med så förnäma råvaror som middagen i övrigt består av, vill vi gärna rekommendera ett inköp av brioche till desserten för det blir extra frasigt och gott.

Hallonbruschetta med champagnesabayonne och mascarponesorbet

1. Mascarponesorbet: Koka upp vatten och socker. Kyl och blanda med mascarpone, creme fraiche, citronskal och citronsaft. Kör smeten i glassmaskin.
2. Sabayonne: Blanda äggulor, socker och vin i en kastrull. Värm över vattenbad och vispa tills smeten tjocknat. Låt den kallna. Vispa grädden till fast skum och vänd ner den i äggkrämen.
3. Pensla brödskivorna med uppvispade äggulor och vänd dem i råsocker. Stek brödskivorna frasiga i smöret.
Arrangera portioner med det stekta brödet i botten, lägg därpå ett skedblad av vardera hallon och sabayonne. Toppa med ett sorbetägg och körvelblad. Pudra över florsocker.

Recept från