00000

Med så förnäma råvaror som middagen i övrigt består av, vill vi gärna rekommendera ett inköp av brioche till desserten för det blir extra frasigt och gott.

För 12 person(er)

Ingredienser

12 brioche, eller vetebröd, skivor
6 äggulor
1,5 dl råsocker
75 g smör
250 g hallon

Sabayonne

5 äggulor
1 dl strösocker
1 dl champagne, el mousserande
1 dl vispgrädde

Mascarponesorbet

2 dl vatten
2 dl strösocker
200 g mascarpone
3 dl crème fraiche
0,5 citron, skal och saft

Garnering

1 nypa körvel, spansk
1 nypa florsocker

Hallonbruschetta med champagnesabayonne och mascarponesorbet

1. Mascarponesorbet: Koka upp vatten och socker. Kyl och blanda med mascarpone, creme fraiche, citronskal och citronsaft. Kör smeten i glassmaskin.
2. Sabayonne: Blanda äggulor, socker och vin i en kastrull. Värm över vattenbad och vispa tills smeten tjocknat. Låt den kallna. Vispa grädden till fast skum och vänd ner den i äggkrämen.
3. Pensla brödskivorna med uppvispade äggulor och vänd dem i råsocker. Stek brödskivorna frasiga i smöret.
Arrangera portioner med det stekta brödet i botten, lägg därpå ett skedblad av vardera hallon och sabayonne. Toppa med ett sorbetägg och körvelblad. Pudra över florsocker.