Hallon- och svartvinbärsremmar

Hallon- och svartvinbärsremmar är hela familjens favorit. Perfekt när man blir sötsugen.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 225 g hallon - färska eller frysta
  • 225 g svartavinbär - färska eller frysta
  • 3 msk honung
  • 1 krm vaniljpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 75°. Koka hallon, svarta vinbär och honung i en kastrull 2–3 min. Ta kastrullen från värmen och tillsätt vaniljpulvret. Mixa slätt med mixerstav.

  2. Bred ut smeten jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Ställ mitt i ugnen 4–6 timmar och torka tills de är sega. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt.

  3. Skär eller klipp kakan till remmar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!