Hallon- och salmiakparfait

Hittar du inte salmiakströssel går det bra med turkisk peppar (salt-lakritskarameller) stött i mortel.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 50 g maränger - grovt krossade
  • 300 g hallon
  • 1 msk lakritsströssel - eller 4 krossade turkisk peppar

Gör så här

  1. Passera hallonen genom en finmaskig sil.

  2. Vispa grädden. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker till ett pösigt skum. Blanda ner hallonpurén. Vänd ner grädden och marängerna i smeten. Spara några till garnering.

  3. Häll glassmeten i en 2-liters form eller portionsformar. Varva med lakrits och strö det sista på det översta lagret. Ställ formen minst 5 timmar i frysen.

  4. Ta fram parfaiten och låt den stå i kylskåpet ca 15 min före servering. Garnera med krossade maränger.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!