00000

Hallon- och ingefärsdricka är en perfekt blandning av läsk och ­vuxendricka. Finns det barn bland matgästerna kan man dra ner lite på ingefäran. Tänk på att ingefära kan vara väldigt olika i styrka. Prova dig fram!

För 2 liter:

Ingredienser

500 g hallon
2 msk vatten, + 1/2 dl
1 cm ingefära, färsk
3 dl strösocker
1 liter ginger ale
2 msk citron, pressad

Tillbehör:

hallon
rikligt med is

30 minuter

Hallon- och ingefärsdricka – gör så här:

  1. Lägg hallonen i en kastrull och häll på 2 msk vatten. Låt koka på svag värme tills hallonen kokat sönder. Passera dem genom en sil. Skala och finstrimla ingefäran.
  2. Koka upp socker, 1/2 dl vatten och ingefära. Låt stå och dra ca 10 min. Sila därefter bort ingefäran.
  3. Blanda hallonsaften med sockerlagen i en flaska. Ställ in i kylen.
  4. Blanda hallonsaften med ginger ale och citronsaft precis före servering. Servera med hallon och rikligt med is i glasen.
    hallon- och ingefärsdricka

Recept av Johan Hedberg

Fler recept med: Dryck, Frukt och bär, Kalla drycker