Hallon- och ingefärsdricka

Hallon- och ingefärsdricka är en perfekt blandning av läsk och ­vuxendricka. Finns det barn bland matgästerna kan man dra ner lite på ingefäran. Tänk på att ingefära kan vara väldigt olika i styrka. Prova dig fram!
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 500 g hallon
  • 2 msk vatten - + 1/2 dl
  • 1 cm ingefära - färsk
  • 3 dl strösocker
  • 1 l ginger ale
  • 2 msk citron - pressad

Tillbehör

  • hallon
  • rikligt med is

Gör så här

  1. Lägg hallonen i en kastrull och häll på 2 msk vatten. Låt koka på svag värme tills hallonen kokat sönder. Passera dem genom en sil. Skala och finstrimla ingefäran.

  2. Koka upp socker, 1/2 dl vatten och ingefära. Låt stå och dra ca 10 min. Sila därefter bort ingefäran.

  3. Blanda hallonsaften med sockerlagen i en flaska. Ställ in i kylen.

  4. Blanda hallonsaften med ginger ale och citronsaft precis före servering. Servera med hallon och rikligt med is i glasen.

    Foto: photographer Ulrika Ekblom.www.ulrikaekblom.se

Recept av Johan Hedberg

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!