Hallon med rostad chokladgrädde och mandel

Hallon med rostad chokladgrädde och mandel är en snabbgjord dessert. Det är viktigt att röra hela tiden i chokladen så att den blir jämnt rostad och inte bränd. När den kallnat får den en knäckig smak.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 l hallon
  • 50 g choklad - vit
  • 25 g mandel - flagad
  • 1,5 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Grovhacka chokladen. Rosta den i en torr stekpanna under omrörning tills den fått en ljusbrun färg. Häll upp på bakplåtspapper och låt kallna.

  2. Diska stekpannan och rosta sedan mandeln i torr panna under omrörning tills den fått fin färg. Låt kallna.

  3. Vispa grädden till fluffigt skum. Blanda ner chokladen. Lägg hallonen i skålar och klicka på grädden. Strö över mandeln och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!