00000

Hallon med rostad chokladgrädde och mandel är en snabbgjord dessert. Det är viktigt att röra hela tiden i chokladen så att den blir jämnt rostad och inte bränd. När den kallnat får den en knäckig smak.

För 4 personer:

Ingredienser

1 liter hallon
50 g choklad, vit
25 g mandel, flagad
1,5 dl vispgrädde

10 minuter

Hallon med rostad chokladgrädde och mandel – gör så här:

  1. Grovhacka chokladen. Rosta den i en torr stekpanna under omrörning tills den fått en ljusbrun färg. Häll upp på bakplåtspapper och låt kallna.
  2. Diska stekpannan och rosta sedan mandeln i torr panna under omrörning tills den fått fin färg. Låt kallna.
  3. Vispa grädden till fluffigt skum. Blanda ner chokladen. Lägg hallonen i skålar och klicka på grädden. Strö över mandeln och servera.
Fler recept med: Fredagsmat, Frukt och bär