Hallon - & jordgubbssmör

Hallon - & jordgubbssmör är urgott att bre direkt på smörgås. Gärna rostad...
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g jordgubbar
  • 250 g hallon
  • 1,5 dl strösocker
  • 250 g smör

Gör så här

  1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Lägg jordgubbar och hallon i en bunke och mixa slätt med mixerstav.

  2. Häll bärmoset  i en kastrull tillsammans med sockret och koka under ständig omrörning tills det får en sirapsliknande konsistens, ca 10 min.

  3. Passera sirapen genom en sil och låt kallna i kyl.

  4. Vispa smöret fluffigt med elvisp. Ringla ner bärsirapen under vispning. Förvara i kylen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!