Hälleflundra med brynt yuzusmör och picklad schalottenlök

Recept av Frida Ronge på hälleflundra med brynt yuzusmör och picklad schalottenlök. Citrusfrukten yuzu är populär i japansk matlagning. Juicen kan köpas i välsorterade matbutiker.
Recept av Frida Ronge på hälleflundra med brynt yuzusmör och picklad schalottenlök.
Recept av Frida Ronge på hälleflundra med brynt yuzusmör och picklad schalottenlök. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 g hälleflundra - av finaste kvalitet (som varit fryst 2 dygn)
  • 1 bit rättika - (ca 10 cm)
  • 1 tsk flingsalt
  • 100 g löjrom
  • 150 g smör
  • 3 msk yuzujuice

Picklad lök

  • 2 bananschalottenlökar
  • 0,5 dl risvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk salt

Garnering

  • vattenkrasse

Gör så här

  1. Picklad lök: Skala och finhacka löken. Värm vinäger, socker och salt så att sockret löses upp. Låt svalna. Häll lagen över löken och låt stå i kylen ca 30 min.

  2. Skär fisken i fyra bitar. Skär dem i tunna skivor, ca 2 mm, mot fiskens lameller.

  3. Skala och finstrimla rättikan. Lägg dem i iskallt vatten.

  4. Fördela fisken på tallrikar. Strö över flingsalt. Lägg löjrommen vid sidan om. Fördela rättika och picklad lök i högar runt om.

  5. Bryn smöret. Tillsätt yuzujuicen och rör om med en sked ordentligt i botten på kastrullen. Häll smöret över fisken. Garnera med vattenkrasse.

Fler recept av Frida Ronge:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!