Hälleflundra med brynt yuzusmör och picklad schalottenlök
Ingredienser
- 400 g hälleflundra - av finaste kvalitet (som varit fryst 2 dygn)
- 1 bit rättika - (ca 10 cm)
- 1 tsk flingsalt
- 100 g löjrom
- 150 g smör
- 3 msk yuzujuice
Picklad lök
- 2 bananschalottenlökar
- 0,5 dl risvinäger
- 2 msk strösocker
- 1 tsk salt
Garnering
- vattenkrasse
Gör så här
-
Picklad lök: Skala och finhacka löken. Värm vinäger, socker och salt så att sockret löses upp. Låt svalna. Häll lagen över löken och låt stå i kylen ca 30 min.
-
Skär fisken i fyra bitar. Skär dem i tunna skivor, ca 2 mm, mot fiskens lameller.
-
Skala och finstrimla rättikan. Lägg dem i iskallt vatten.
-
Fördela fisken på tallrikar. Strö över flingsalt. Lägg löjrommen vid sidan om. Fördela rättika och picklad lök i högar runt om.
-
Bryn smöret. Tillsätt yuzujuicen och rör om med en sked ordentligt i botten på kastrullen. Häll smöret över fisken. Garnera med vattenkrasse.