Gyros

Gyros är populär snabbmat i Grekland. Den innehåller bland annat kryddat, tunt skivat kött som rullas in i pitabröd. I Turkiet heter motsvarigheten kebab.

20 min

1. Strimla köttet. Blanda olja, kummin, vitlök, senap och salt till marinaden. Blanda i köttet.
2. Tzatziki:  Blanda yoghurt, persilja, vitlök, olja, salt och peppar. Ställ kallt till servering.
3. Tillbehör: Skala och klyfta löken tunt och blanda med persilja, salt och 1 msk olja. Klyfta tomaterna.
4. Stek köttet hastigt med marinaden i en het stekpanna, stek 2-3 min i omgångar.
5. Pensla pitabröden med 1 msk olja och stek dem i het torr panna, 1 minut på var sida. Eller värm bröden i ugnen, 200° i 3-4 min.
6. Servera i små skålar och låt var och en fylla sina egna gyros.

Ca 450 kcal, 22 g fett,
35 g protein, 25 g kolhydrater

Recept från