00000

Brödet är godast ljummet. Polenta, som vi kallar majsmjölet,  är det italienska namnet för majs.

För 20 rutor

Ingredienser

25 g jäst
5 dl vatten
0,5 dl rapsolja + 2 msk rapsolja
0,5 msk salt
0,5 msk strösocker
0,5 dl majskorn + 0,5 dl majskorn
1,5 dl polentagryn
12 dl vetemjöl (720 g)
1 msk flingsalt

1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av vattnet, 1/2 dl olja, salt, socker, 1/2 dl majs, polenta och mjöl. Arbeta till en smidig deg.
2. Smörj en liten långpanna, ca 20 x 30 cm, med smör och beströ den med polenta. Tryck ut degen i formen. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
3. Ringla 2 msk olja på brödet och strö på 1/2 dl majs och flingsalt. Grädda brödet mitt i ugnen ca 25 min.
4. Låt brödet svalna på galler innan det skärs i rutor.

Fler recept med: Bakning, Fest, Matbröd, Övrigt, Ris och gryn