Gyllene majsbröd

Brödet är godast ljummet. Polenta, som vi kallar majsmjölet, är det italienska namnet för majs.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 0,5 dl rapsolja - + 2 msk rapsolja
  • 0,5 msk salt
  • 0,5 msk strösocker
  • 0,5 dl majskorn - + 0,5 dl majskorn
  • 1,5 dl polenta - majsgryn
  • 12 dl vetemjöl - (720 g)
  • 1 msk flingsalt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av vattnet, 1/2 dl olja, salt, socker, 1/2 dl majs, polenta och mjöl. Arbeta till en smidig deg.

  2. Smörj en liten långpanna, ca 20 x 30 cm, med smör och beströ den med polenta. Tryck ut degen i formen. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.

  3. Ringla 2 msk olja på brödet och strö på 1/2 dl majs och flingsalt. Grädda brödet mitt i ugnen ca 25 min.

  4. Låt brödet svalna på galler innan det skärs i rutor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!