Gurksoppa smaksatt med rabarber samt myntastekt pilgrimsmussla och yoghurt

Rabarbern bidrar med god syra till den här soppan, som påminner om gazpacho. Serveras kall.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g gurka
  • 100 g rabarber
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond - konc
  • 3 msk rabarbersaft - konc

Pilgrimsmusslor

  • 12 pilgrimsmusslor
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 msk mynta - hackad

Tillbehör

  • 1 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Skala och skär gurka och rabarber i mindre bitar. Skala och skär lök och vitlök i mindre bitar. Mixa gurka, rabarber, lök och vitlök med vatten, fond och saft i en mixer eller med mixerstav.  Ställ soppan i kylskåpet.

  2. Stek pilgrimsmusslorna lätt i smör i en stekpanna ca 1 minut på varje sida. Krydda med salt och strö över mynta. Låt musslorna svalna.

  3. Häll soppan i portionsglas eller portionsskålar och lägg i musslorna. Toppa med yoghurt och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!