Gurksoppa smaksatt med rabarber samt myntastekt pilgrimsmussla och yoghurt

00000

Rabarbern bidrar med god syra till den här soppan, som påminner om gazpacho. Serveras kall.

För 12 pers på buffé

Ingredienser

500 g gurka
100 g rabarber
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 dl vatten
3 msk kycklingfond, konc
3 msk rabarbersaft, konc

Pilgrimsmusslor:

12 pilgrimsmusslor
1 msk smör
1 tsk salt
2 msk mynta, hackad

Tillbehör:

1 dl matyoghurt

Gurksoppa smaksatt med rabarber samt myntastekt  pilgrimsmussla och yoghurt

 

1. Skala och skär gurka och rabarber i mindre bitar. Skala och skär lök och vitlök i mindre bitar. Mixa gurka, rabarber, lök och vitlök med vatten, fond och saft i en mixer eller med mixerstav.  Ställ soppan i kylskåpet.
2. Stek pilgrimsmusslorna lätt i smör i en stekpanna ca 1 minut på varje sida. Krydda med salt och strö över mynta. Låt musslorna svalna.
3. Häll soppan i portionsglas eller portionsskålar och lägg i musslorna. Toppa med yoghurt och servera.