Gurksoppa med basilika och yoghurt

Recept på gurksoppa med basilika och yoghurt. Enkel att bara mixa ihop. Ingen tillagning krävs. Häll soppan i termos och ta med till stranden. God även som förrätt vid grillen.

Ingredienser

  • 1 gurka
  • 2 dl hönsbuljong - kall
  • 3 kvistar basilika
  • 2 dl yoghurt - mild
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 3 isbitar
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Skala gurkan slarvigt, låt en del grönt vara kvar för smakens och färgens skull. 

  2. Skär gurkan i bitar och mixa med övriga ingredienser till en slät soppa. Krydda med salt och peppar. Servera med bröd. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!