00000

Gurkskivor med ceviche, svart kaviar och dill passar bra till ett glas champagne. Låt skaldjursblandningen rinna av väl så inte blandningen blir för blöt.

För 10 personer:

Ingredienser

0,5 gurka, stor
100 g skaldjursblandning, fryst,  med räkor, musslor och bläckfisk
100 g lax, gravad, i bit
2 msk lime, pressad
1 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
1,5 msk majonnäs
2 msk kaviar, svart

Garnering:

dillkvistar

15 minuter + 20 minuter marinering

Gurkskivor med ceviche, svart kaviar och dill – gör så här:

  1. Tina skaldjursblandningen enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i en sil. Grovhacka skaldjur och lax. Blanda med limesaft och olja. Krydda med salt och peppar. Låt marinera i kylen ca 20 min. Skala gurkan lite slarvigt. Skär den i 1 cm tjocka skivor.
  2. Låt skaldjurs- och laxblandningen rinna av och blanda den med majonnäs. Fördela röran på gurkskivorna. Toppa med kaviar och garnera med dill. Servera direkt.
Fler recept med: Fisk, Skaldjur, Snacks och tilltugg