Gurkskivor med ceviche, svart kaviar och dill

Gurkskivor med ceviche, svart kaviar och dill passar bra till ett glas champagne. Låt skaldjursblandningen rinna av väl så inte blandningen blir för blöt.
Elisabeth Johansson
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 0,5 gurka - stor
  • 100 g skaldjursblandning - fryst,  med räkor, musslor och bläckfisk
  • 100 g lax - gravad, i bit
  • 2 msk lime - pressad
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1,5 msk majonnäs
  • 2 msk kaviar - svart

Garnering

  • dillkvistar

Gör så här

  1. Tina skaldjursblandningen enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i en sil. Grovhacka skaldjur och lax. Blanda med limesaft och olja. Krydda med salt och peppar. Låt marinera i kylen ca 20 min. Skala gurkan lite slarvigt. Skär den i 1 cm tjocka skivor.

  2. Låt skaldjurs- och laxblandningen rinna av och blanda den med majonnäs. Fördela röran på gurkskivorna. Toppa med kaviar och garnera med dill. Servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!