00000

En fräsch gurksallad med knapriga och lite annorlunda smakkompisar som mandel och rädisor.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 gurka
0,5 rödlök
0,5 röd paprika
8-10 rädisor
1 dl sötmandel
1 msk solrosolja
1 msk sesamfrön

Dressing

1 msk honung
1 msk risvinäger
1 msk ingefära, finhackad färsk
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar, nymald
1 msk rapsolja
0,5 msk sesamolja

1. Blanda samman ingredienserna till dressingen i en skål.
2. Skär gurkan i sneda, ca 1/2 cm tjocka skivor. Dela dem på hälften. Skala och skiva löken tunt. Kärna ur och tärna paprikan. Ansa och skär rädisorna i 4 delar. Blanda ner grönsakerna i dressingen.
3. Halvera den oskalade sötmandeln och rosta den i olja i en stekpanna. Blanda ner sesamfröna. Låt svalna.
4. Lägg upp salladen och toppa med sötmandeln.

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Sallader