Gurksallad

En fräsch gurksallad med knapriga och lite annorlunda smakkompisar som mandel och rädisor.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 gurka
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 röd paprika
  • 8 - 10 rädisor
  • 1 dl sötmandel
  • 1 msk solrosolja
  • 1 msk sesamfrön

Dressing

  • 1 msk honung
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk ingefära - finhackad färsk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 msk sesamolja

Gör så här

  1. Blanda samman ingredienserna till dressingen i en skål.

  2. Skär gurkan i sneda, ca 1/2 cm tjocka skivor. Dela dem på hälften. Skala och skiva löken tunt. Kärna ur och tärna paprikan. Ansa och skär rädisorna i 4 delar. Blanda ner grönsakerna i dressingen.

  3. Halvera den oskalade sötmandeln och rosta den i olja i en stekpanna. Blanda ner sesamfröna. Låt svalna.

  4. Lägg upp salladen och toppa med sötmandeln.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!