00000

Mixa dressingen ordentligt för 
att få den goda krämigheten.

För 4 portioner

Ingredienser

1 gurka
1 msk olivolja
1 msk japansk soja
1 krm sesamolja
1/2 dl + 1 tsk till rostning skalade sesamfrön
1/2 kruka koriander

10 min

Gurksallad med sesamdressing

 

1. Skala gurkan. Halvera den på längden och kärna ur den med en sked i en skål. Skär gurkan i bitar.
2. Mixa gurkkärnor, olivolja, soja, sesam
olja och 1/2 dl sesamfrön. Tillsätt ytterligare sesamfrön om dressingen blir för 
lös. Smaka ev av med ytterligare soja.
3. Rosta 1 tsk sesamfrön i en torr stekpanna. Låt svalna.
4. Toppa gurkbitarna med dressing, sesamfrön och koriander.

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt