Gurkkanapé

Ett tilltugg som passar alla, även dem som inte äter kött och fisk. Lika god som vacker i all sin enkelhet. Går utmärkt att förbereda dagen innan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 pkt ärtor - små, gröna
  • 2 gurkor - smala

Servering

  • 1 krm mynta
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa samman ägg, salt, peppar och vispgrädde. Klä en ugnssäker form ca 20x25 cm med bakplåtspapper.

  2. Blanda ner ärterna i omelettsmeten och häll den i formen. Grädda mitt i ugnen 15-20 min. Låt svalna. Förvara täckt med plastfolie i kyl.

  3. Skala gurkorna. Skär dem i cm-tjocka skivor och lägg dem på ett fat. Stansa ut rundlar lika stora som gurkorna eller skär fyrkantiga bitar. Lägg dem på gurkskivorna. Garnera med lite färsk mynta och strö över flingsalt och nymald peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!