Gurka och rättika med misodressing

Recept på gurka och rättika med misodressing. Krispig sallad som passar som tillbehör till grillat.
Tove Nilsson

Ingredienser

  • 1 gurka
  • 0,5 rättika
  • 3 salladslökar
  • 100 g böngroddar

Dressing

  • 1 msk sesamfrön - rostade
  • 3 msk vit miso
  • 1 msk vatten
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk soja - japansk
  • 1 tsk ingefära - finriven

Garnering

  • 1 msk sesamfrön - rostade, svarta

Gör så här

  1. Dressing: Mortla sesamfröna. Vispa ihop sesamfrön, miso, vatten, vinäger, soja och ingefära till en dressing. 

  2. Skiva gurkan tunt på längden, gärna på mandolin. Lägg i en bunke med iskallt vatten. Skala och skär rättikan i tunna remsor. Lägg ner dem i det kalla vattnet. Ansa och strimla salladslöken. Skölj böngroddarna i kallt vatten. 

  3. Låt grönsakerna rinna av. Varva grönsaker och dressing på ett fat och toppa med rostade sesamfrön. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!