Gurka och rättika med misodressing

Recept på gurka och rättika med misodressing. Krispig sallad som passar som tillbehör till grillat.

För 4 personer

Ingredienser

1 gurka
0,5 rättika
3 salladslökar
100 g böngroddar

Dressing:

1 msk sesamfrön rostade
3 msk vit miso
1 msk vatten
2 msk risvinäger
1 msk soja japansk
1 tsk ingefära finriven

Garnering:

1 msk sesamfrön rostade, svarta

30 minuter

Gurka och rättika med misodressing – gör så här:

  1. Dressing: Mortla sesamfröna. Vispa ihop sesamfrön, miso, vatten, vinäger, soja och ingefära till en dressing. 
  2. Skiva gurkan tunt på längden, gärna på mandolin. Lägg i en bunke med iskallt vatten. Skala och skär rättikan i tunna remsor. Lägg ner dem i det kalla vattnet. Ansa och strimla salladslöken. Skölj böngroddarna i kallt vatten. 
  3. Låt grönsakerna rinna av. Varva grönsaker och dressing på ett fat och toppa med rostade sesamfrön. 

 

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt