Gurka med honungsvinägrett och mynta

Sötsyrligt fräscht tillbehör som passar på vilket buffébord som helst. Mynta är klassiskt till lammkött.
Mattias Larsson

Ingredienser

  • 2 gurkor - (á250g)
  • 1 kruka mynta
  • 1 tsk flingsalt

Honungsvinägrett

  • 2 msk honung - flytande
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • 4 msk olivolja

Gör så här

  1. Skala och skiva gurkan tunt, gärna på mandolin. Lägg skivorna omlott på ett fat.

  2. Blanda ingredienserna till vinägretten och häll den över gurkan strax före servering. Riv över myntabladen och strö på flingsalt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!