Gurk- och myntaraita

En svalkande raita är det perfekta tillbehöret till en indisk måltid.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 gurka - (ca 200 g)
  • 0,5 tsk kummin - hel
  • 3,5 dl yoghurt - turkisk eller grekisk
  • 1 msk mynta - hackad
  • 0,5 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt

Garnering

  • myntablad

Gör så här

  1. Halvera gurkan och gröp ut kärnorna. Skär den i små tärningar. Rosta kumminen i torr, medelvarm panna. Stöt den.

  2. Blanda alla ingredienser och smaka av med socker och salt. Lägg upp i serveringsskål och dekorera med myntabladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!