Guldiga maränger

Maränger gör alla glada! De fina guldkulorna hittar du i socker- eller dekorationshyllan i matbutiken.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 1 krm ättiksprit - (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl guldkulor - (t ex Golden Perlini, Dr Oetker)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°.

  2. Vispa äggvitorna med ättikspriten och hälften av sockret till hårt skum. Sänk vispens hastighet och vispa ner resten av sockret.

  3. Spritsa ut små marängtoppar på en plåt täckt med bakplåtspapper. Strössla över guldkulor.

  4. Grädda tills de släpper pappret och får lite färg, ca 1 1/2 timme.

  5. Lägg upp i fina burkar, gärna med lite silkespapper, så blir det extra fint.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!