Gulbetor med bacon och getost

00000

Recept på gulbetor med bacon och getost. Lite sött, lite salt, lite knaprigt och mjukt, allt i en och samma goda sallad.

För 4 personer

Ingredienser

8 gulbetor (ca 500 g) små
1 bacon (140 g)
80 g rucola
100 g chèvreost
50 g oliver svarta
1 msk balsamvinäger
2 msk kallpressad rapsolja eller olivolja
1 tsk flingsalt

Tillbehör:

40 g bröd per person

Gör så här:

  1. Koka gulbetorna mjuka i vatten i en kastrull. Skala dem under rinnande vatten och skär dem i klyftor.
  2. Strimla baconet. Knaperstek det i en stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper.
  3. Lägg rucolan på ett fat. Lägg på gulbetorna. Strö över bacon och smula över getosten. Lägg på oliverna och ringla över vinäger och olja. Strö på salt och servera med bröd.

Ca 470 kcal per portion
22 g fett 25 g protein
42 g kolhydrater