Gulasch är skidorternas soppa nr 1! En lättlagad och mustig soppa som mår bra av en timme på spisen. Kummin och paprika ger gulaschen dess karaktär.

För 4 personer

Ingredienser

2 lökar gula
400 g grytbitar av nöt
1 msk smör
2 vitlök klyftor, stora, pressade
2 msk paprikapulver
5 dl tomatjuice
5 dl vatten
2 oxbuljongtärningar
2 krm svartpeppar
2 krm cayennepeppar
2 krm kummin krossad
4 potatisar
2 morötter
0,5 tsk salt

Gulasch – gör så här:

  1. Skala och hacka löken. Skär grytbitarna i mindre bitar, som sockerbitar.
  2. Hetta upp smöret i en gryta och fräs löken mjuk, tillsätt
    köttet och bryn det runt om. Pressa i vitlök och strö över
    paprikapulver och låt det fräsa med en kort stund.
  3. Tillsätt tomatjuice, vatten, buljongtärningar, svart- och
    cayennepeppar samt kummin. Låt grytan småkoka ca 1 timme.
  4. Skala och tärna potatis och morötter. Lägg ner dem i grytan och koka ytterligare 15 min. Smaka av med salt. Servera soppan med en klick matlagningsyoghurt.