Gula havtornskakor

En pärlsockersöt kaka, enkel att göra och dekorativ på bordet.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl - (240 g)
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör - rumstempererat
  • 1 ägg
  • 1 dl havtornssylt eller aprikosmarmelad
  • 1 dl pärlsocker

Gör så här

  1. Hacka samman mjöl, socker, vaniljsocker och smör, gärna i matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylskåpet ca 30 min inlindad i plastfolie.

  2. Sätt ugnen på 175°. Forma degen till runda kulor. Rulla dem i pärlsocker. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Gör en liten grop mitt i kakorna och fyll dem med sylt eller marmelad. Grädda kakorna mitt i ugnen 15-20 min. Låt kallna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!