Gula fruktbollar med vit choklad

Gula fruktbollar med vit choklad är snabbgjort godis. Kokosolja görs av kallpressade färska kokosnötter. Den är fast i rumstemperatur och blir flytande vid uppvärmning.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 10 aprikoser - torkade
  • 175 g cashewnötter - salta
  • 100 g fruktmix - torkad med ananas, papaya och melon
  • 1,5 dl kokosflingor
  • 1 msk honung
  • 1 msk kokosolja
  • 0,5 citron

Garnering

  • 100 g choklad - vit
  • 2 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Lägg aprikoserna i kallt vatten ca 10 min. Mixa nötterna grovt och lägg dem i en skål. Skär aprikoserna i mindre bitar.

  2. Mixa aprikoser, torkad frukt, kokos, honung, kokosolja, citronskal och -saft i en matberedare. Blanda i cashewnötterna för hand.

  3. Rulla smeten till bollar och lägg på en bricka med smörgåspapper.

  4. Hacka den vita chokladen och smält den försiktigt i mikrovågsugn eller över vattenbad, rör om emellanåt.

  5. Ta lite choklad i handflatan och rulla bollarna, en och en. Vänd runt dem i kokosen. Låt stelna på smörgåspapperet. Förvara bollarna i lufttät burk.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!