00000

Gula fruktbollar med vit choklad är snabbgjort godis. Kokosolja görs av kallpressade färska kokosnötter. Den är fast i rumstemperatur och blir flytande vid uppvärmning.

För 40-50 bollar:

Ingredienser

10 aprikoser, torkade
175 g cashewnötter, salta
100 g fruktmix, torkad med ananas, papaya och melon
1,5 dl kokosflingor
1 msk honung
1 msk kokosolja
0,5 citron

Garnering:

100 g choklad, vit
2 dl kokosflingor

20 minuter + 10 minuter för aprikoserna att mjukna

Gula fruktbollar med vit choklad – gör så här:

  1. Lägg aprikoserna i kallt vatten ca 10 min. Mixa nötterna grovt och lägg dem i en skål. Skär aprikoserna i mindre bitar.
  2. Mixa aprikoser, torkad frukt, kokos, honung, kokosolja, citronskal och -saft i en matberedare. Blanda i cashewnötterna för hand.
  3. Rulla smeten till bollar och lägg på en bricka med smörgåspapper.
  4. Hacka den vita chokladen och smält den försiktigt i mikrovågsugn eller över vattenbad, rör om emellanåt.
  5. Ta lite choklad i handflatan och rulla bollarna, en och en. Vänd runt dem i kokosen. Låt stelna på smörgåspapperet. Förvara bollarna i lufttät burk.
Fler recept med: Godis