Recept på gul soppa på rostad paprika. Rosta bröd och doppa i soppan eller baka lättgjorda focacciabullar till soppan när ugnen ändå är varm.

För 4 personer

Ingredienser

6 gula paprikor
8 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
0,75 msk rödvinsvinäger
1 röd spansk peppar liten, finhackad, färsk
1 krm cayennepeppar
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Tillbehör:

2 dl lätt crème fraiche
1 tsk persilja hackad
4 rostat bröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Skölj, kärna ur och dela varje paprika i fyra delar. Lägg ut parikorna på en långpanna. Stek dem ca 15 min eller tills de är mjuka.
  2. Kör paprikorna till puré i en matberedare eller med stavmixer. Slå över purén i en kastrull. Rör ner vatten och buljongtärningar, vinäger och peppar. Koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera med creme fraiche, persilja och bröd.
Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Soppa