Gul soppa på rostad paprika

Recept på gul soppa på rostad paprika. Rosta bröd och doppa i soppan eller baka lättgjorda focacciabullar till soppan när ugnen ändå är varm.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 paprikor - gula
  • 8 dl vatten
  • 2 tärningar köttbuljong
  • 0,75 msk rödvinsvinäger
  • 1 röd spansk peppar - liten, finhackad, färsk
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillbehör

  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1 tsk persilja - hackad
  • 4 bröd - rostat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skölj, kärna ur och dela varje paprika i fyra delar. Lägg ut parikorna på en långpanna. Stek dem ca 15 min eller tills de är mjuka.

  2. Kör paprikorna till puré i en matberedare eller med stavmixer. Slå över purén i en kastrull. Rör ner vatten och buljongtärningar, vinäger och peppar. Koka upp. Smaka av med salt och peppar.

  3. Servera med creme fraiche, persilja och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!