Gul soppa med pilgrimsmussla

Recept på gul soppa med pilgrimsmussla. Påskgul och fin blir soppan av gul paprika och tomater. Den blir gul även med röda tomater. Den kan lagas en dag i förväg och värmas före serveringen. I stället för pilgrimsmusslor kan man trä upp räkor på spett.

Gör så här:

  1. Skala och hacka löken och vitlöken. Kärna ur paprikan och skär den i bitar.
  2. Fräs det i smör i en kastrull. Häll på vin och vatten.
  3. Lägg i buljongtärningar och låt soppan koka ca 2 minuter.
  4. Skär tomaterna i bitar och lägg i dem och sjud några min. Mixa soppan med grädden. Smaksätt med socker, salt och peppar.
  5. Stek pilgrimsmusslorna i smör ca 2 minuter per sida. Salta och peppra. Servera soppan i små glas och lägg i pilgrimsmusslorna på en träpinne.

Recept från