Gul gazpacho

Den kalla soppan har sting av chili och ingefära, vilket är gott till de grillade pilgrimsmusslorna i soppan. Välj den mindre mängden vinäger om du är känslig för syra.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 750 g tomater - gula
  • 3 paprikor - gula
  • 0,5 gurka
  • 3 selleristjälkar
  • 1 vitlöksklyfta - stor
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 2 msk ingefära - färsk, grovt riven
  • 1 dl olivolja
  • 2 - 4 msk vitvinsvinäger
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

I soppan

  • 8 pilgrimsmusslor
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk rapsolja
  • 3 msk gräslök - finhackad

Gör så här

  1. Tärna tomaterna. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär gurkan i bitar. Ansa och skär sellerin i bitar. Skala vitlöksklyftan. Kärna ur och hacka chilin.

  2. Blanda alla grönsaker med olivolja, vinäger, vatten, salt och peppar och ställ kallt att dra ca 20 min. Mixa till en slät puré med mixerstav.

  3. Krydda pilgrimsmusslorna med salt och peppar. Grilla eller stek dem ca 1 minut per sida i grill- eller stekpanna.

  4. Fördela soppan i soppskålar och lägg en pilgrimsmussla i varje. Strö över gräslök och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!