55555

Gul fruktsallad med råkräm och kex är en snabblagad, fräsch dessert. Råkrämen ska inte koka, den är bara att vispa ihop. Fruktsalladen kan varieras med fryst mango.

För 4 personer:

Ingredienser

1 ananas
15 physalis
2 passionsfrukter

Råkräm:

2 dl vispgrädde
1 äggula
0,5 dl florsocker

Garnering:

citronskal, rivet

Tillbehör:

shortbread,  (engelska mördegskex)

15 minuter

Gul fruktsallad med råkräm och kex – gör så här:

  1. Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär fruktköttet i kuber. Ta bort det prassliga skalet från physalisen. Halvera bären. Halvera passionsfrukterna och gröp ur dem. Blanda ananas, physalis och passionsfruktskärnor, spara lite till garnering, och fördela salladen i glas.
  2. Råkräm: Vispa grädde, äggula och florsocker till ett pösigt skum. Fördela råkrämen på fruktsalladen och häll över den sparade passionsfrukten.Strö över citronskal.
  3. Servera fruktsallad och råkräm med short breads.
Fler recept med: Fredagsmat, Frukt och bär