3.93.93.93.93.9

Gubbröra på smörstekt kavring är en klassiker. Det är alltid rätt med gubbröra oavsett årstid. Prova den på smörstekt kavring.

För 4 personer:

Ingredienser

1 burk ansjovisfiléer, (125 g)
2 ägg, hårdkokta
3 msk dill, hackad
3 msk gräslök, hackad
1 msk spad från ansjovisen
2 krm svartpeppar, nymald
4 skivor kavring
2 msk smör

10 minuter

Gubbröra på smörstekt kavring – gör så här:

  1. Häll av ansjovisen men spara lite av spadet. Hacka den smått.
  2. Skala och hacka äggen. Blanda ansjovis och ägg med dill och gräslök. Rör i 1 msk ansjovisspad. Krydda med peppar.
  3. Stek kavringen hastigt i smör på båda sidor.
  4. Lägg gubbröran på bröden eller servera den i en skål bredvid så kan alla ta själva.

 

Fler recept med: Fisk