Gubbröra med vodka och löjrom

Gubbröran blir mildare av att smaksättas med vodka och inte tvärtom. Själva röran går bra att blanda i förväg, sedan är det snabbt gjort att lägga upp den på brödet och toppa med vodka och löjrom.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g matjessill
  • 3 ägg - hårdkokta
  • 0,5 dl dill - finhackad
  • 0,5 dl gräslök - finhackad
  • 2 msk kaviar - Slotts
  • 1 äggula -
  • 0,5 krm svartpeppar - nymalen

Servering

  • 4 bröd - skivor, mörkt grovt
  • 1 nypa smör
  • 12 rödlöksringar
  • 2 msk vodka
  • 100 g löjrom

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av väl, skär den och äggen i mycket små tärningar, finhacka även dill och gräslök.

  2. Blanda det hackade med kaviar, äggula och svartpeppar. Hit kan förberedas.

  3. Smöra brödet och ta ut 12 rundlar à ca 5 cm, med ett mått eller litet glas.

  4. Lägg gubbröran på rundlarna. Lägg lökringarna ovanpå, droppa några droppar vodka på var och en och toppa slutligen med löjromen. Vrid över peppar och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!