Gubbröra med vodka och löjrom

00000

Gubbröran blir mildare av att smaksättas med vodka och inte tvärtom. Själva röran går bra att blanda i förväg, sedan är det snabbt gjort att lägga upp den på brödet och toppa med vodka och löjrom.

För 12 munsbitar

Ingredienser

200 g matjessill
3 ägg, hårdkokta
0,5 dl dill, finhackad
0,5 dl gräslök, finhackad
2 msk kaviar, Slotts
1 äggula, rå
0,5 krm svartpeppar, nymalen

Servering

4 bröd, skivor, mörkt grovt
1 nypa smör
12 rödlöksringar
2 msk vodka
100 g löjrom

Gubbröra med vodka och löjrom — gör så här:

  1. Låt sillen rinna av väl, skär den och äggen i mycket små tärningar, finhacka även dill och gräslök.
  2. Blanda det hackade med kaviar, äggula och svartpeppar. Hit kan förberedas.
  3. Smöra brödet och ta ut 12 rundlar à ca 5 cm, med ett mått eller litet glas.
  4. Lägg gubbröran på rundlarna. Lägg lökringarna ovanpå,
    droppa några droppar vodka på var och en och toppa slutligen med löjromen. Vrid över peppar och servera.
Fler recept med: Övrigt, Smårätter