Gubbröra

En riktig klassiker som man aldrig tröttnar på. Lägg gubbröran på nybakat bröd.

Gubbröra med purjolök och senap

  • 1 burk anjovisfiléer - (125 g)
  • 2 ägg
  • 1 purjolök
  • 1 msk smör
  • 1 msk sötstark senap
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk crème fraiche
  • 4 skivor bröd - mörkt

Garnering

  • dillkvistar

Gör så här

  1. Låt ansjovisen rinna av och grovhacka den. Spara spadet till smöret till abborren.

  2. Lägg äggen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka upp och koka äggen ca 8 min. Spola äggen med kallt vatten. Skala och grovhacka dem.

  3. Ansa och finstrimla purjolöken. Fräs löken i smör i en stekpanna ca 3 min. Blanda i ansjovis, ägg och senap. Krydda med peppar. Ta pannan åt sidan och rör i crème fraîchen.

  4. Fördela röran på rostat mörkt bröd och garnera med dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!