4.54.54.54.54.5

Detta recept på gubbröra med purjokök och senap är verkligen ett favoritrecept! Serveras gärna på en skiva mörkt bröd eller på fint knäckebröd med en kall ljus öl till. Det är alltid väldigt uppskattat! Det som blir över kan man äta till brunch dagen efter. En riktig klassiker som man aldrig tröttnar på.

För 4 personer

Ingredienser

Gubbröra med purjolök och senap

1 burk anjovisfiléer (125 g)
2 ägg
1 purjolök
1 msk smör
1 msk sötstark senap
1 krm nymald svartpeppar
2 msk crème fraiche
4 skivor mörkt bröd

Garnering

dillkvistar

15 min

Gubbröra – gör så här:

  1. Låt ansjovisen rinna av och grovhacka den. Spara spadet till smöret till abborren.
  2. Lägg äggen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka upp och koka äggen ca 8 min. Spola äggen med kallt vatten. Skala och grovhacka dem.
  3. Ansa och finstrimla purjolöken. Fräs löken i smör i en stekpanna ca 3 min. Blanda i ansjovis, ägg och senap. Krydda med peppar. Ta pannan åt sidan och rör i crème fraîchen.
  4. Fördela röran på rostat mörkt bröd och garnera med dill.