00000

En riktig klassiker som man aldrig tröttnar på. Lägg gubbröran på nybakat bröd.

För 4 personer

Ingredienser

Gubbröra med purjolök och senap

1 burk anjovisfiléer (125 g)
2 ägg
1 purjolök
1 msk smör
1 msk sötstark senap
1 krm nymald svartpeppar
2 msk crème fraiche
4 skivor mörkt bröd

Garnering

dillkvistar

15 min

Gubbröra – gör så här:

  1. Låt ansjovisen rinna av och grovhacka den. Spara spadet till smöret till abborren.
  2. Lägg äggen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka upp och koka äggen ca 8 min. Spola äggen med kallt vatten. Skala och grovhacka dem.
  3. Ansa och finstrimla purjolöken. Fräs löken i smör i en stekpanna ca 3 min. Blanda i ansjovis, ägg och senap. Krydda med peppar. Ta pannan åt sidan och rör i crème fraîchen.
  4. Fördela röran på rostat mörkt bröd och garnera med dill.