Gryta på rester med kimchi

Gryta som passar bra när man har rester av grönsaker, kött och fisk. Kimchi finns att köpa i asiatiska livsmedelsbutiker. Receptet kommer från Niclas Ericssons kokbok "Mat för dig som tränar".
Gryta på rester med kimchi
Gryta på rester med kimchi Foto: Christian Hagward

Kött, kyckling, räkor, fisk t ex

  • 200 g fläskfilé
  • 200 g bläckfisk
  • 100 g räkor
  • 150 g portabellosvamp
  • 150 g gröna bönor
  • 200 g blomkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja - gärna jordnötsolja
  • 8 dl buljong - stark
  • 200 g kimchi på blandade grönsaker

Gör så här

  1. Fräs kött, svamp, bönor, blomkål och vitlök i olja i ca 5 min. Häll på buljongen, koka upp och låt koka i 3-4 min. Tillsätt bläckfisk och räkor och låt koka i ytterliga 3-4 min. Vänd ner kimchin precis före servering.

  2. Andra grönsaker du kan använda: vitkål. savojkål. broccoli, zucchini, aubergine, lök, purjolök, fänkål, morötter.

  3. Servera med ris, quinoa, matvete eller bulgur.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!