Gryta på rester med kimchi
Gryta som passar bra när man har rester av grönsaker, kött och fisk. Kimchi finns att köpa i asiatiska livsmedelsbutiker. Receptet kommer från Niclas Ericssons kokbok "Mat för dig som tränar".
Kött, kyckling, räkor, fisk t ex
- 200 g fläskfilé
- 200 g bläckfisk
- 100 g räkor
- 150 g portabellosvamp
- 150 g gröna bönor
- 200 g blomkål
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olja - gärna jordnötsolja
- 8 dl buljong - stark
- 200 g kimchi på blandade grönsaker
Gör så här
-
Fräs kött, svamp, bönor, blomkål och vitlök i olja i ca 5 min. Häll på buljongen, koka upp och låt koka i 3-4 min. Tillsätt bläckfisk och räkor och låt koka i ytterliga 3-4 min. Vänd ner kimchin precis före servering.
-
Andra grönsaker du kan använda: vitkål. savojkål. broccoli, zucchini, aubergine, lök, purjolök, fänkål, morötter.
-
Servera med ris, quinoa, matvete eller bulgur.