33333

Gryta som passar bra när man har rester av grönsaker, kött och fisk. Kimchi finns att köpa i asiatiska livsmedelsbutiker. Receptet kommer från Niclas Ericssons kokbok "Mat för dig som tränar".

För 4

Ingredienser

Kött, kyckling, räkor, fisk t ex:

200 g fläskfilé
200 g bläckfisk
100 g räkor
150 g portabellosvamp
150 g gröna bönor
200 g blomkål
2 vitlöksklyftor
2 msk olja, gärna jordnötsolja
8 dl stark buljong
200 g kimchi på blandade grönsaker

Gryta på rester med kimchi – gör så här:

  1. Fräs kött, svamp, bönor, blomkål och vitlök i olja i ca 5 min. Häll på buljongen, koka upp och låt koka i 3-4 min. Tillsätt bläckfisk och räkor och låt koka i ytterliga 3-4 min. Vänd ner kimchin precis före servering.
  2. Andra grönsaker du kan använda: vitkål. savojkål. broccoli, zucchini, aubergine, lök, purjolök, fänkål, morötter.
  3. Servera med ris, quinoa, matvete eller bulgur.