4.34.34.34.34.3

Grynsallad med räkor och sparrisbroccoli är en matig och god sallad. Tycker du om vitlök är det gott att smaksätta dressingen med en liten riven klyfta.  

För 4 personer:

Ingredienser

250 g räkor, skalade, i lake eller frysta
2 dl matvete
1 grönsaksbuljongtärning
300 g sparrisbroccoli
2 dl ärter, frysta
4 ägg
25 g babyspenat, + 100 g
0,5 dl olivolja
2 msk citron, pressad
1 tsk honung
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

20 minuter

Grynsallad med räkor och sparrisbroccoli  – gör så här:

  1. Låt räkorna rinna av eller tina dem enligt anvisning på förpackningen. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen med buljongtärning i vattnet. Låt sparrisbroccolin koka med när ca 4 min återstår av tillagningstiden och ärterna när det återstår 2 min. Skölj hastigt med kallt vatten och låt rinna av.
  2. Lägg äggen i en kastrull. Fyll på med vatten och låt koka upp. Sjud äggen ca 6 min. Skölj med kallt vatten. Skala och halvera dem.
  3. Mixa 25 g spenat med olja, citron och honung. Krydda med salt och peppar.
  4. Blanda gryn, sparrisbroccoli och ärter med räkor och 100 g spenat. Toppa med ägghalvor och servera med den gröna dressingen.

pren