Grynpanna med rökt fläsk

Recept på grynpanna med rökt fläsk. Orzo-mix är en ny grynblandning som innehåller korn, lupinbulgur, gröna linser och ärter. Fläsket fungerar som smaksättare och kan uteslutas om du vill äta grönt.

Ingredienser

  • 1 förp orzo-mix - (250 g, Zeta)
  • 200 g fläsk - rökt
  • 0,5 burk soltorkade tomater - strimlade (à 200 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g salladskål
  • 4 selleristjälkar
  • 1 grön paprika
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skär bort svålen från fläsket och skär fläsket i små tärningar. Stek det knaprigt och tills det fått fin färg. Ta upp på ett fat.

  2. Låt tomaterna rinna av, spara 1 msk olja. Skala och skiva vitlöken. Ansa och strimla kål och selleri, spara bladen från sellerin till garnering. Kärna ur och strimla paprikan. 

  3. Fräs grönsakerna i oljan från tomaterna ca 2 min. Blanda i orzo-mixen. Häll över 6 dl vatten och tillsätt buljongtärningen. Låt koka utan lock ca 15 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. 

  4. Strö fläsk, selleriblad och tomater över orzon och servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!