Gryn- och kycklingsallad med baconströssel och pepparrotskräm

Gryn- och kycklingsallad med baconströssel och pepparrotskräm innehåller 5-grynsblandning som består av emmervete, korn, råris, kamutvete och havre och gör att salladen blir matig och mättande.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 påse 5-gryner - (300 g)
  • 3 msk olivolja
  • 1,5 msk citron - pressad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 kyckling - grillad
  • 3 polkabetor
  • 1 knippa rädisor
  • 2 rödlökar - färska
  • 250 g sallad - t ex röda mangoldskott och radicchio fiore

Pepparrotskräm

  • 250 g kvarg - (10 %)
  • 0,5 dl pepparrot - riven
  • 2 msk persilja - hackad
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt

Strössel

  • 1 pkt bacon - (140 g)
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 2 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av och blanda med olja och citronsaft. Krydda med salt och peppar. Låt kallna.

  2. Pepparrotskräm: Blanda kvargen med pepparrot och persilja. Rör i olja och krydda med salt.

  3. Strössel: Skär baconet i tunna strimlor. Stek riktigt knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Torka ur pannan och rosta solrosfrön, pumpakärnor och sesamfrön tills de fått fin färg och börjar ”poppa”. Blanda bacon och frön.

  4. Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär köttet i bitar. Skala och skär betorna i tunna skivor, gärna på mandolin. Ansa och tunnskiva rädisorna. Ansa och finstrimla löken.

  5. Blanda grynen med kyckling, grönsaker och sallad. Servera med pepparrotskräm och baconströssel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!