Grundrecept till tre sillar

Till de tre olika sillarna - inlagd sill, senapssill och vodka- och limesill - gör man samma lag. Varje sill får sin speciella smak genom senare smaksättning.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 9 sillfiléer - urvattnade
  • 4 dl vatten
  • 6 dl strösocker
  • 1 rödlök
  • 1 morot
  • 15 kryddpepparkorn - grovkrossade
  • 3 lagerblad
  • 2 dl ättiksprit - (12 %)

Gör så här

  1. Värm vatten och socker tills sockret löst sig. Låt kallna.

  2. Skölj sillfiléerna.

  3. Skala och skiva rödlök och morot. Lägg dem i lagen. Tillsätt kryddpeppar och lagerblad samt ättikspriten. Blanda.

  4. Lägg sillfiléerna i en stor burk. Tillsätt lagen och låt stå kallt 2 dygn.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!