Grundrecept: Risotto

Grundrecept på risotto! Risotto ska vara krämig i konsistensen, hellre för lös än för fast.
Måns Ranung
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 schalottenlök
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl carnaroliris
  • 1 dl vitt vin - torrt
  • 1 l vatten
  • 2 st buljongtärningar
  • 100 g parmesan - finriven
  • 2 msk smör
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs löken i olja 2–3 min. Tillsätt riset och låt det fräsa med ca 2 min.

  2. Tillsätt vinet och späd undan för undan med vatten och buljongtärningarna. Riset ska hela tiden vara täckt med buljong. Rör om då och då. Låt riset koka ca 20 min. Det ska inte vara hårt, men det ska finnas ett tuggmotstånd.

  3. Rör ner parmesan och smör och krydda med salt. Servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!