3.73.73.73.73.7

Grundrecept på risotto! Risotto ska vara krämig i konsistensen, hellre för lös än för fast.

För 4-6 personer:

Ingredienser

1 schalottenlök
1 msk olivolja
4 dl carnaroliris
1 dl vitt vin, torrt
1 liter vatten
2 st buljongtärningar
100 g parmesanost, finriven
2 msk smör
0,5 tsk salt

25 minuter

Grundrecept: Risotto – gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Fräs löken i olja 2–3 min. Tillsätt riset och låt det fräsa med ca 2 min.
  2. Tillsätt vinet och späd undan för undan med vatten och buljongtärningarna. Riset ska hela tiden vara täckt med buljong. Rör om då och då. Låt riset koka ca 20 min. Det ska inte vara hårt, men det ska finnas ett tuggmotstånd.
  3. Rör ner parmesan och smör och krydda med salt. Servera direkt.