Grovt bröd med filmjölk

00000

Recept på grovt bröd med filmjölk. Det här goda och snabbakade brödet går utmärkt att frysa.

För 1 limpa:

Ingredienser

4,5 dl rågsikt (250 g)
4,5 dl vetemjöl (270 g)
0,75 dl rågkross
2 msk bakpulver
2 msk bikarbonat
0,5 tsk salt
5 dl filmjölk
1 dl sirap mörk

10 minuter + 1 timme i ugnen

Grovt bröd med filmjölk — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt filmjölk och sirap och blanda ihop till en slät smet.
  2. Häll smeten i en smord form, ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
  3. Låt brödet stå kvar i formen ca 5 min innan det stjälps upp för att kallna på galler. 

Recept av Skanörs fiskrögeri

Fler recept med: Bakning, Matbröd, Övrigt