Grovkornig äppelsenap

Grovkornig äppelsenap är både stark och söt på samma gång.
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 dl senapsfrön - bruna
  • 0,5 dl senapsfrön - gula
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 msk rårössocker
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 msk äppelmos

Gör så här

  1. Koka upp vattnet och häll det över senapsfröna. Låt kallna.

  2. Mixa fröna till en smet i en matberedare eller i en mixerkanna med mixerstav. Tillsätt olja, socker, vinäger och salt. Smaka av med äppelmos. Låt stå i kylen för att mogna ca 2 dygn.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!