00000

Grov senap med kryddpeppar passar bra till julskinkan. Börja i god tid, senapen ska dra i 3 dygn för att mogna. Den är hållbar ca 2 veckor i kylen.

För 3 dl:

Ingredienser

0,5 dl senapsfrön, gula
0,5 dl senapsfrön, bruna
1,5 dl vatten
0,75 dl rårörsocker
0,5 dl rapsolja
1,5 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 tsk kryddpepparkorn, hela

15 minuter + 3 dygn att mogna

Grov senap med kryddpeppar – gör så här:

  1. Koka senapsfrön och vatten i en kastrull ca 5 min. Mixa till en krämig konsistens med mixerstav eller i en liten matberedare.
  2. Tillsätt socker, olja, vinäger och salt och mixa till en grov senap.
  3. Stöt kryddpepparn i en mortel och blanda ner i senapen. Låt den mogna i kylen ca 3 dygn innan den serveras.
Fler recept med: Jul, Sås och marinad