Grov senap med kryddpeppar

Grov senap med kryddpeppar passar bra till julskinkan. Börja i god tid, senapen ska dra i 3 dygn för att mogna. Den är hållbar ca 2 veckor i kylen.
Anna Grandin
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 0,5 dl senapsfrön - gula
  • 0,5 dl senapsfrön - bruna
  • 1,5 dl vatten
  • 0,75 dl rårössocker
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1,5 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kryddpepparkorn - hela

Gör så här

  1. Koka senapsfrön och vatten i en kastrull ca 5 min. Mixa till en krämig konsistens med mixerstav eller i en liten matberedare.

  2. Tillsätt socker, olja, vinäger och salt och mixa till en grov senap.

  3. Stöt kryddpepparn i en mortel och blanda ner i senapen. Låt den mogna i kylen ca 3 dygn innan den serveras.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!