Grov rösti med ricotta

00000

Recept på grov rösti med ricotta. Röstin blir extra spröd och läcker om den steks i hälften olja, hälften smör. Servera den kall eller varm som snacks, förrätt eller på buffébordet.

För 4 person(er)

Ingredienser

Grov rösti med ricotta

500 g potatis
2 morötter (ca 300 g)
1 liten zucchini (200 g)
1 msk vetemjöl
1 tsk salt + 2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald + 1 krm nymald svartpeppar
2 msk olivolja
2 msk smör
200 g ricottaost
2 msk rosmarin hackad

Tillbehör

sallad blandad

Grov rösti med ricotta – gör så här:

  1. Skala potatis och morötter. Riv potatis, morötter och zucchini grovt på rivjärn eller matberedarens grova rivskiva. Krama ut så mycket vätska som möjligt ur grönsakerna. Blanda med mjöl, 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  2. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Tryck ut grönsakssmeten till små plättar och stek dem i omgångar 3-5 min på varje sida.
  3. Blanda ricottan med rosmarin, 2 krm salt och 1 krm peppar.
  4. Lägg ihop röstin två och två med ricotta emellan.
  5. Servera röstin med sallad.