44444

En grov osötad senap är mycket användbar. God i såser och dressingar. Innehåller bara senapsfrö, vinäger och salt. Om du tar undan 1 dl och blandar med aprikosmarmelad har du smidigt en söt och en osötad.  Båda är hållbara ca 2 månader i kyl.

För 3-4 dl:

Ingredienser

1 dl gula senapsfrön
1 dl bruna senapsfrön
2 dl vatten
1 dl äppelcidervinäger
1 tsk salt

10 minuter + 2 dygn att dra

Grov cidervinägersenap – gör så här:

 

  1. Låt senapskornen svälla i vattnet 3–4 timmar.
  2. Blanda ner vinäger och salt. Mixa ca 5 min med mixerstav i en hög bägare eller i matberedare. Låt stå och mogna 2 dagar innan den är klar att ätas.

Söt aprikossenap
Blanda 1 dl grov cidervinägersenap med 1 dl aprikosmarmelad.

Fler recept med: Sås och marinad, Tillbehör