00000

Detta är två soppor som vid servering blandas i portionsskålen. Några granatäppelkärnor förhöjer både utseende och smak.

För 10 person(er)

Ingredienser

Grön soppa

1 gul lök finhackad
3 msk färsk ingefära finhackad
2 röda spanska pepparfr urkärnade finhackade
1 vitlöksklyfta finhackad
0,5 tsk mald koriander
2 msk smör
1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 kg frysta gröna ärter
1 tsk salt

Vit soppa

0,5 gul lök finhackad
1 msk smör
3 dl vatten
0,5 hönsbuljongtärning
300 g frysta blomkålsbuketter
0,5 dl vispgrädde
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar

Garnering

1 granatäpple kärnor från

1. Grön soppa: Fräs lök, ingefära, spansk peppar, vitlök och koriander några minuter i en kastrull med smör. Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka upp.
2. Lägg i ärterna och låt koka 3-5 min. Mixa med stav eller kör i mixer till en slät soppa. Smaka av med salt.
3. Vit soppa: Fräs lök i en kastrull med smör någon minut.
Tillsätt vatten och buljongtärning och koka upp. Lägg i blomkålsbuketterna och koka under lock ca 5-8 min tills blomkålen är mjuk, tillsätt vispgrädde.
4. Mixa med stav eller kör i mixer till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.
– Hit går bra att förbereda –
5. Servering: Hetta upp sopporna var för sig. Späd eventuellt den gröna soppan med mer buljong. Servera först den gröna soppan i portionsskålar och ringla ner lite mindre av den vita soppan utan att röra om. Garnera med granatäppelkärnor.

Fler recept med: Fest, Övrigt, Soppa