Grönsallad med honungs- och lökdressing

Recept på grönsallad med honungs- och lökdressing. Läcker honungsdressing ger skjuts till den krispiga salladen.

För 4 personer:

Ingredienser

1 zucchini gul
0,5 krispsallad
0,5 bladsallad
0,5 isbergssalladshuvud
0,5 gurka
3 morötter
3 gulbetor
1 rödlök
örter t ex dill, basilika, oregano, timjan

Dressing:

2 msk honung
2 msk äppelcidervinäger
1 msk dijonsenap
2,5 dl rapsolja
1,5 tsk örtsalt
1 salladslök

35 minuter

Gör så här:

  1. Hyvla zucchinin på längden, ca ½ cm tjocka skivor. Grilla skivorna i grillpanna eller på utegrillen ca 1 minut på varje sida.
  2. Ansa och bryt de olika salladssorterna i grova bitar. Hyvla gurkan tunt på längden. Skala  och hyvla morot, betor och lök tunt på längden, gärna på mandolin.
  3. Dressing: Blanda honung, vinäger och senap. Droppa i oljan under vispning och krydda med örtsalt. Ansa och finhacka salladslöken. Blanda ner i dressingen. 
  4. Plocka örterna. Blanda allt på ett stort fat och toppa med honungs- och lökdressing. 

 

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Sallader, Vegetariskt