00000

Grönsallad med gurka och blommor är en vackert grön sallad. Ta vara på vackra blommor i ­naturen. Även icke besprutade rosor, krasse och alla örtblommor går bra att ha i salladen.

För 10 personer:

Ingredienser

1 gurka
1 knippa rädisor, skalad
1 dl sötmandel
300 g sallad, blandad
0,5 liter blommor, blandade, ätbara, ­ekologiska 

Dressing:

2 msk citron, pressad
3 msk olivolja
1 msk flingsalt

15 minuter

Grönsallad med gurka och blommor – gör så här:

  1. Skala gurkan med potatisskalare, fortsätt skala ner till kärn­huset. Hyvla rädisorna tunt på mandolin.
  2. Rosta mandeln i torr, het panna. Låt svalna och grovhacka den.
  3. Vispa ihop dressingen. Blanda grönsakerna med sallad och dressing precis före servering.
  4. Garnera med ätbara blommor och strö över mandel.

 

Fler recept med: Grönsaker, Sallader