Grönsaksspett med limesyrlig tomatsås

Grönsaksspetten kan lagas på grillen eller läggas under grillelementet i ugnen.
Allt om Mat

Tomatsås

  • 0,5 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 2 tomater - stora
  • 400 g tomater - krossade
  • 0,5 tsk timjan
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 msk strösocker
  • 1 lime - finrivet skal
  • 1 msk lime - pressad

Grönsaksspett

  • 16 champinjoner - små
  • 16 cocktailtomater
  • 6 gröna sparrisar
  • 1 msk olivolja
  • 8 träspett

Tillbehör

  • 8 skinka - skivor, lufttorkad, t ex parma
  • 250 g pappardelle

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i smör i en kastrull. Skär tomaterna i bitar och låt dem fräsa med några minuter.

  2. Häll på de krossade tomaterna och skölj ut burken med ca 1 dl vatten. Häll det i kastrullen tillsammans med timjan, salt, peppar och socker. Låt sjuda ca 10 min, under tiden du gör spetten. Mixa tomatsåsen slät och tillsätt limeskal. Smaka av med limesaften.

  3. Borsta och ansa champinjonerna. Skölj tomater och sparris. Dela varje sparris i 3 bitar. Varva grönsakerna på blötlagda träspett. Pensla grönsakerna med lite olja. Grilla grönsaker och skinkskivor på grill eller tilllaga i ugn under grillelementet till fin färg.

  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  5. Servera pastan med tomatsås, grönsaksspett och parmaflarn.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!