4.34.34.34.34.3

Recept på grönsakssoppa, eller trädgårdssoppa som är en härlig skördesoppa. Allra godast är den nylagad.

För 4 personer:

Ingredienser

1 blomkålshuvud, (ca 400 g)
200 g broccoli
4 morötter, små (ca 200 g)
1 purjolök
1 fänkålsstånd, (ca 150 g)
1 liter vatten
0,5 dl grönsaksfond, konc
0,5 dl bladpersilja, hackad
2 krm salt
1 krm vitpeppar, nymald

20 minuter

Grönsakssoppa – gör så här:

  1.  Bryt blomkål och broccoli i buketter. Skala och skär morötterna i bitar. Ansa och skär purjolök och fänkål i mindre bitar.
  2. Koka upp vatten och buljong i en gryta. Lägg först i morötter, fänkål, blomkål och broccoli. Låt koka ca 3 min. Tillsätt purjolök och persilja och koka ytterligare ca 2 min. Krydda soppan med salt och peppar. Servera direkt.