Grönsakssoppa

Recept på grönsakssoppa, eller trädgårdssoppa som är en härlig skördesoppa. Allra godast är den nylagad.
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud - (ca 400 g)
  • 200 g broccoli
  • 4 morötter - små (ca 200 g)
  • 1 purjolök
  • 1 fänkålsstånd - (ca 150 g)
  • 1 l vatten
  • 0,5 dl grönsaksfond - konc
  • 0,5 dl bladpersilja - hackad
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald

Gör så här

  1.  Bryt blomkål och broccoli i buketter. Skala och skär morötterna i bitar. Ansa och skär purjolök och fänkål i mindre bitar.

  2. Koka upp vatten och buljong i en gryta. Lägg först i morötter, fänkål, blomkål och broccoli. Låt koka ca 3 min. Tillsätt purjolök och persilja och koka ytterligare ca 2 min. Krydda soppan med salt och peppar. Servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!