Recept på grönsakssoppa med parmesan. Till soppan kan du använda matvete på burk eller vanligt torkat matvete, som då måste koka ca 15 min.

För 4 personer

Ingredienser

12 dl vatten
2 kapslar vegetarisk fond du chef
1 burk matvete, durum (410 g) eller 2 dl torkat matvete
2 dl matvete torkat
1 burk körsbärstomater (400 g)
150 g broccoli eller romanesco
100 g salladslök

Tillbehör:

2 msk olivolja
50 g parmesan
0,5 oregano färsk i kruka
1 krm svartpeppar nymald
60 g surdegsbröd/pers

25 minuter

Grönsakssoppa med parmesan – gör så här:

  1. Koka upp vatten och fond i en rymlig kastrull. Häll av vattnet från matveteburken och blanda ner kornen i soppan. Tillsätt körsbärstomaterna och låt soppan koka ca 3 min.
  2. Skär broccolin i små buketter. Ansa och strimla salladslökarna. Blanda ner broccoli och lök i soppan och låt koka ca 3 min.
  3. Låt var och en ringla olivolja över  sin egen soppa vid servering. Servera med hyvlad parmesan, oregano, nymald svartpeppar och bröd.

Ca 410 kcal
per portion 13 g fett  15 g protein
57 g kolhydrater